Üdvözlet!


Az oldalt saját készítésű sorozatim publikálására hoztam létre. A dráma műnem különböző műfajaiból válogathatsz kedvedre! Találsz itt szituációs komédiát, misztikus, tini, krimi, rejtély, thriller, szappan, de még erotikával fűtött sorozatot is. Válogass kedvedre! 
Kellemes olvasgatást!


Ne feledd!

-A te életutad!
-A te történeted!
-A te választásod!
-A te drámád!Szabályok:
Ne Lopj!
Ne Hirdess!
Ne Káromkodj!Az oldal saját készítésű szöveges és képi anyagainak másolása, bárhol máshol történő megjelenítése, felhasználása a szerző írásos engedélye nélkül a szerzői jogvédelem értelmében jogsértő, ezért jogi következményeket vonhat maga után! Copyright ˆ 2009-2016 Minden jog fenntartva!


SiteInfo:
Indulás:2009 feb. 12
Zárás:????.??.??

Téma:Saját készítésű sorozatok
Ajánlott böngésző: Firefox

Hogy hogyan kell értelmezni az olvasottsági arányokat; arról bővebb infókat itt és itt találsz.

PROJEKTEK/FUTÓ SOROZATOK:
Öt huszonéves nő akik tele vannak mocskos titkokkal.. ugyanakkor szeretők. Csalnak, hazudnak és mindannyian megfizetnek. A csajok életét mégjobban felforgatja a hír: egyikőjüket brutálisan meggyilkolták.
Cím: Szeretők
Mikor: 2017
Infó:
Státusz:

Típus: Erotikus, szappan, rejtély, dráma
KÜLÖN HONLAPON >> KATT!


Cím: Rumpuncs
Mikor: 2017
Infó: -
Státusz: -
Típus: Erotikus, szappan, LMBT, dráma


Cím: Életem legjobb napja
Mikor: 2017
Infó: -
Státusz: -
Típus: Ifjúsági dráma


Cím: Understanding Maya (ANGOL)
Mikor: 2017
Infó: -
Státusz: -
Típus: Ifjúsági dráma

 
Hírek
Friss bejegyzések
2016.10.16. 20:30
2016.10.08. 20:04
2016.10.07. 18:25
2016.10.02. 19:36
2016.09.30. 14:57
2016.09.25. 20:23
2016.09.23. 17:16
2016.08.27. 17:42
2016.08.23. 21:08
2016.08.20. 21:06
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A frigyláda Afrikában

Tudor Parfitt, brit akadémikus 1987-ben járt Zimbabwében, a Dumghe-hegynél. Mivel a Lemba törzs bizalmába férkőzött, velük élhetett. Alig várta, hogy titokban behatolhasson az őrizetlenül hagyott barlangba, mely a hegy belsejébe vezetett. Hogy miért volt ez olyan fontos? Mert a legendák szerint ez a barlang rejti a frigyládát!

Mialatt Parfitt a lembák körében tartózkodott, halotta tőlük ősi történeteiket, amelyek egy ngoma lungundu nevű szent tárgyról szóltak. Ez egy fából készült hatalmas dob, melyet rudakon cipeltek ide Izraelből, ahol egykor a Nagy Templomban állt. A törzs ugyanis azt vallja, hogy Izraelből származik, és e titokzatos kincs jelenléte óvta meg őket attól, hogy a hosszú út során minden ősüket lemészárolják. Parfitt, a Londoni Egyetem hebrológusa még otthon, a könyvtár falai között olvasott a lembák mítoszairól, amelyek mintha szó szerint a Szövetség Ládájáról szólnának. A bátor kalandor már majdnem belépett a barlangba, mikor az őrök felriadtak, és hamarosan az egész törzs üldözőbe vette az „áruló” fehér embert, akinek csak óriási szerencsével sikerült megmenekülnie. Ám a kudarc nem szegte kedvét, azóta sem tett le róla, hogy egyszer megtalálja a csodás frigyládát.

Mi is a szövetség ládája?

A biblia arról számol be, hogy Isten parancsára készítették el a zsidók nem sokkal az Egyiptomból való kivonulás után, úgy 1200 évvel Krisztus megjelenése előtt. Ebben az aranyból és akácfából épített ládában őrizék azokat az agyagtáblákat, amelyeken a Tízparancsolat eredeti szövege állt – ezeket állítólag maga az Úr adta Mózesnek a Sínai-hegyen. Az izraeliek hittek abban, hogy a ládának hatalmas ereje van, és Salamon király idejében a Nagy Templomban helyezték el. Kr. e. 587 környékén a babilóniai seregek elfoglalták Jeruzsálemet, és a híres ereklyének nyoma veszett. Jóval később, a középkori keresztes hadjáratok idején a templomos lovagok az egész várost tűvé tették a ládáért, és egyes vélekedések szerint meg is találták, majd a franciaországi Languedoc-ba vitték. A huszadik századi kutatók hosszú évtizedeken át próbálták meglelni itt a frigyládát, de nem került elő.

A titokzatos kutatás


Parfitt az afrikai fiaskó után úgy döntött, Izraelben kezdi újra kutatómunkáját. Jeruzsálembe utazva találkozott hebrológus-társával, Chaim Rabinnal, aki összehozta egy tikos zsidó szervezet képviselőivel, akinek feltett szándékuk volt, hogy a keresztények előtt találják meg a Frigyládát. Ez a szervezet állítólag nem hivatalosan a mai napig folytat ásatásokat az egykori Nagy Templom hegyén, a muszlimok szent dómja alatt. Rabin professzor azonban nem értett egyet velük, és azt mondta Parfittnak, hogy szerinte a láda valahol Afrikában lehet, mivel egyes írások arra utalnak, hogy a Kr. e. 9. században Egyiptomba került Shisak fáraó révén. A kollega azt tanácsolta Parfittnak, hogy kezdje el tanulmányozni a régi szövegeket. A lelkes tudós a Holt-tengeri Tekercsekkel kezdte. Ezek közül az egyik, az úgynevezett Réztekercs 64 helyet sorol fel, ahová izraeli papok kincseket rejtettek el. Rabin kutatásai során kiderítette, hogy ezek a papok Jeruzsálem elfoglalása után Észak-Afrika partvidékére menekültek.

Parfitt 1994-ben Kairóba utazott, ahol minden elérhető ősi iratot áttanulmányozott. Végül elhatározta, hogy az összes lehetséges utat végigjárja, amin a papok Izraelből elmenekülhettek Afrikába. Még ugyanebben az évben Etiópiába utazott, ahol egy zsidó szekta, a falasháké él, amely állítja, hogy elhozták a ládát Salamon templomából. Sajnos itt sem járt sikerrel, mikor a láda holléte felől tudakozódott, így továbbment Jemenbe. Itt talált néhány olyan régi arab tekercset, melyek arról tudósítottak, hogy a frigyládát Mekkába vitték, és ott rejtették el. Parfitt 1995-ben Mekkába ment, ahol egészen addig kutakodott, míg egy muszlim fegyveres csoport el nem üldözte onnan. 1999-ben a DNS-vizsgálatok bebizonyították, hogy a magát izraeli származásúnak valló lembák valóban igazat mondanak, mikor azt hangoztatják, hogy Palesztinából jöttek Zimbabwébe. Ezek szerint a Frigyládás legendájuk is igaz volna? Parfittot nem hagyta nyugodni a kérdés, ezért 2001-ben ismét ellátogatott a Dumghe-hegyhez, és ezúttal sikerült behatolnia a barlangba is, ám nem talált semmit.

Már majdnem letörte az újabb kudarc, amikor értesült róla, hogy 60 évvel azelőtt egy dob-alakú, ngoma néven ismeretes tárgyat fotóztak le a dél-rodéziai Bulawayo Múzeumban. Csupán egy kevésbé közismert tudományos munka tett róla említést. A tárgyat egy svéd misszionárius, Harald Von Sicard lelte meg az 1940-es években a Limpopo-folyó közelében, egy barlangban. A lemba törzs magának követelte a leletet, amely 1949-ben eltűnt a múzeumból.

Parfitt lázas kutatómunkába kezdett a reménysugár hatására, és kinyomozta, hogy annak idején a múzeum egyes műtárgyait átvitték a zimbabwei Hararében lévő Victoria Múzeumban. 2007-ben felvette a kapcsolatot a múzeum kurátorával, aki hamarosan arról írt neki, hogy az általa keresett tárgy megvan, 5218-as számon katalogizálták, és jelenleg egy raktár mélyén pihen. Parfitt az első géppel Zimbabwébe repült, és végre megpillanthatta azt, amit oly régóta keresett. Vagy mégsem? A láda akácfából készült és arannyal volt bevonva. A két oldalán láthatók azok a gyűrűk, amelyeken a papok rudakat dugtak át, hogy a vállukra emeljék. Parfitt radiokarbonos vizsgálatot kért, amely az állapította meg, hogy a tárgyat Kr. e. 1350 körül készítették, tehát semmiképp sem származhat Mózes idejéből.

Az örök optimista Parfittot azonban ez sem keserítette el: a későbbi vizsgálatok során rájöttek, hogy a ngoma egyes belső részei jóval régebbi korszakból valók, valószínűvé vált, hogy a láda egy másolat, amit a korábbi még meglévő darabjai köré építettek! Az igazi Indiana Jones szerint ez azt bizonyítja, hogy a Szövetség Ládája valóban a lembákhoz került, akik egészen 1350-ig őrizték, mikor is valamilyen oknál fogva megsemmisült. Ekkor a megmaradt részek felhasználásával elkészítették a szent ereklye tökéletes másolatát, amelyet ma is láthatunk. Érdekes módon Parfittot meghökkentő elmélete ellenére sem támadják annyit tudóstársai, mint a többi „megfejtőt”, és a kutatásairól írt könyve, valamint az abból a History Channel által forgatott dokumentumfilm (amelyet 2008 márciusában mutattak be) nemcsak a laikusok de a szakma körében is szép sikereket aratott.

Egy szent tárgy kalandos útja


A frigyládát a szentírásban olvasható szöveg szerint Mózes a pusztában készítette akácfából. A külsejét és a belsejét egyaránt arannyal vonták be, a fedelére pedig (amely kizárólag aranyból volt) két kerub szobrát helyezték. Ebben őrizték azt a két kőtáblát, amelyekre a Tízparancsolatot vésték fel. A láda a bírák korának nevezett bibliai időszakban Silóban volt, majd Éli főpap idejében a filiszteusok kaparintották meg. Ők Asdódban, saját istenük, Dágon templomában tartották. Nem sokkal azután, hogy a szent ereklye hozzájuk került, dögvész kezdett pusztítani közöttük, amit egyértelműen a Frigyládát birtokló idegen istenség haragja megnyilvánulásának véltek, ezért a ládát visszaküldték Béth Semesbe. Innen előbb Kirjath Jearimba, aztán Giboába került, végül Dávid király Jeruzsálembe szállíttatta, ahol annak első lerombolásáig maradt. A Makkabaeusok II. könyve arról számol be, hogy Jeremiás próféta még az első templom végzetének bekövetkezte előtt elrejtette valahol.

A Biblia szerint a láda körülbelül Kr. e. 586-ban eltűnt, amikor a babiloniak lerohanták és a földdel tették egyenlővé Jeruzsálemet. A Szövetség Ládája további sorsáról azóta számos elmélet látott napvilágot. Vannak, akik úgy gondolják, hogy az egyiptomi Szfinx alá temették el, mások szerint a jeruzsálemi Templom-hegy alá helyezték egy titkos kamrába. Olyan vélemények is hangot kaptak később, hogy a templomosok megtalálták és francia földre vitték, mások szerint viszont Angliában kell keresni.

 
Szeretők
 
A sötétség nyara - 2016
 
Vissza a gimibe
 
Boszorkányok
 
Serena érdekes esete
 
A sötétség nyara - 2015
 
Mi lesz Rosa-val?
 
RO
 
A prostituáltak vicces élete (+18)
 
Hurrikán Herék (+18)
 
Damita Jo
 
26 és még szűz (+18)
 
Hátborzongató
 
Esti iskola
 
Friss házasok
 
Mandy
 
Sam(antha) ki?!
 
Trixie Kenders - Végre Amerikában
 
Én, énmagam meg én
 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt